Koolitantsust võtab sel aastal osa ka Lotte!



Lotte läheb Koolitantsule

Nagu Leiutajatekülas kombeks, ärkas Lotte hommikul kärbes Jaagu kolistamise peale. Jaak seisis aknalaual ja tagus kepiga vastu aknaklaasi. "Marss maast lahti," lärmas Jaak, "hommikvõimlemine juba ootab sind!" Lotte ringutas ja hüppas voodist välja. Täna otsustas Lotte võimlemise asemel hoopiski tantsida. Ta oli rännukoer Klausi sõbra, tantsuõpetaja Fredi juures õppinud selgeks niisugused tantsusammud, mis sobisid imehästi hommikuvõimlemiseks. Jaak vaatas Lotte keksimist ja talle meenus, mida öövarblased olid talle paar päeva tagasi rääkinud. Jaak pikutas parajasti korstna otsas, kui lõbus öövarblaste parv mööda lendas. Jaak päris neilt viimaste uudiste kohta ja sai teada nii mõndagi huvitavat. "Lotte-preili," ütles nüüd Jaak Lottele, "sul tuleb see keksimine päris hästi välja, äkki lähed hoopis võistlema? Tuttavad linnud rääkisid mulle, et paari päeva pärast hakkab pihta üks tantsuvõistlus." Lottel lõid silmad särama, see oli suurepärane mõte! "Mis võistlus see on, kus see toimub, kes seal tantsivad," päris ta Jaagult. Jaak rohkemat tantsuvõistluse kohta ei teadnud, aga ta lubas öövarblaste käest järele uurida. 

Järgmisel hommikul oli Jaak juba varakult Lotte akna taga. "Lotte-preili," teatas Jaak tähtsalt, "tantsuvõistluse nimi on Koolitants ja see toimub korraga mitmes kohas - Tallinnas, Tartus, Võrus ..." rohkem Jaagule ei olnud meelde jäänud, aga seal oli veel pikk nimekiri linnasid  ja külasid. "Ja võistlusest võtavad osa  lasteaedade   ja koolide tantsutrupid." "Suurepärane," rõõmustas Lotte, "kohe paneme kokku Leiutajateküla kooli tantsutrupi!"  Kahju ainult, et ta ei saanud Bruno ja Albertiga arvestada. Bruno oli suusatades jala välja väänanud ja Albert sõidab isa-emaga naaberkülla onu Otto  juurde. Onu Ottol olid puust kõrvad ja igal talvel hakkasid nad miskipärast õitsema. Kui see oli juhtunud, sõitsid kõik sugulased kokku seda ilmaimet vaatama. "Brunost ja Albertist on kahju, aga kooliõpilastest tantsutrupi saame kokku küll," seletas Lotte Jaagule, "Leiutajatekülas käivad ju kõik soovijad koolis. Seaema Helmi, karu Eduard, suslik Väino, meil tantsijaid juba jätkub." Kärbes Jaak raputas pead, kõik tantsijad peavad olema lapsed, selline on Koolitantsu reegel. Lotte muutus  murelikuks, paistis, et ta ei saagi tantsuvõistlusele minna. 

"Eks ole," itsitas Jaak, "tuju kohe kukkus?" "Muidugi," vastas Lotte, "ma juba kujutasin ette, kuidas ma seal kõikide ees tantsin." "Oo ja, kurb lugu küll," itsitas Jaak edasi. Lotte vangutas pead, tema meelest polnud siin midagi naljakat. See pani Jaagu veelgi rohkem itsitama, ta kukkus istuli, vehkis käte ja jalgadega ja lausa luksus naerust. Lotte ei saanud enam mitte midagi aru. Aga siis kargas Jaagu põuetaskust välja öövarblane ja teatas, et Lotte on kutsutud Koolitantsule tähtsaks külaliseks! Kõigepealt peab ta vaatama, kuidas laste tantsutrupid tantsivad ja pärast, lõppkontserdil, tuleb tal teiste ees üks vahva omaenda väljamõeldud tants esitada. "Aga miks just mina," imestas Lotte. "Eks nad kõigepealt tahtsid ju mind, aga kes teid siis hommikul üles ajama hakkab," ütles Jaak tõsise näoga ja purskas siis uuesti naerma. "Mine, mine," luksus ta läbi naeru, "tantsi ja pärast räägi meile ka, kuidas seal oli."

Lotte asus juba järgmisel päeval teele. Ema küpsetas Lottele kaasa magusaid pannkooke, isa leiutas kiiresti valmis ratastega suusad. Et Lotte saaks sõita nii lumes kui kõnniteel. Kuidas Lottel Koolitantsul läks, sellest räägib ta kohe, kui on kodus tagasi. 



Loo autor: Janno Põldma

Kommentaarid

Populaarsed postitused