Koolitantsu festivali kolmas žüriiliige: Eliisa Sirelpuu!

Koolitantsu žürii liige Eliisa Sirelpuu on koreograaf, kelle silmad panevad särama tants ja head inimesed. Teda inspireerivad loodus, ümbritsev elu, muusika, teised koreograafid ning tema õpilased. Ta laseb kõigel ja kõigil ennast puudutada ning elul ja tantsukunstil endast läbi voolata.

Eliisa lõpetas TÜ Viljandi kultuuriakadeemia koreograafia eriala 2009. aastal ning sukeldus pärast seda pea ees tantsumaailma. Eliisa asus tööle tantsuõpetajana andes tantsutunde mitmetes koolides ja stuudiotes – ta on õpetanud noori Rahumäe Põhikoolis, ETA Tantsukoolis, Tantsugeenis ja mujal.

Õpetajatöö kõrvalt on Eliisa loonud mitmeid tantsulavastusi, teiste seas "Take me to your happy place" (2015), "Hõbevooder" (2016). Eliisa peab ennast maailma kõige õnnelikumaks inimeseks, kuna saab töö kaudu tegeleda igapäevaselt oma tõelise kire – tantsuga.

Hästi oluliseks peab Eliisa enda pidevat arendamist ja osaleb seetõttu võimalusel alati teiste koreograafide tantsutöötubades. Eestis läbiviidavate töötubade kõrval paneb Eliisa end rõõmuga proovile ka välismaal. Nii on ta end täiendanud erinevate koreograafide käe all Poolas, Suurbritannias, Ameerika Ühendriikides ja mujal.

Tantsu puhul peab Eliisa kõige olulisemaks ausust ja hingestatust. Kui tantsija on laval kohal ja naudib seda, mida ta teeb, siis see haarab kaasa ja puudutab. Kui sa oled andnud endast maksimumi ja armastad seda, mida teed, siis ongi kõik õigesti ning teiste arvamus ei ole siis enam mõõdupuuks.

Koolitantsul on Eliisa ise osalenud nii tantsija kui ka juhendajana. Seetõttu on tal hea ettekujutus sellest, mis osalejate hinges ja südames toimub. Ka on Eliisa varasemalt Koolitantsul žüriiliikme rollis olnud. Nii on teada, mis ees ootab ning mida tähendab kõigi tantsude vaatamine, hindamine ja tagasiside andmine – lihtne see töö ei ole. Sellele vaatamata on Eliisa väga põnevil ja ootab suure huviga kõiki neid uudseid lahendusi ja tantsurõõmu, mille Koolitantsul osalevad tantsijad endaga alati kaasa toovad.

Kommentaarid

Populaarsed postitused