Koolitantsu teine žüriiliige: Kaja Kreitzberg!

Kaja Kreitzberg on Koolitantsu žürii liige, kes ei kujuta elu ilma tantsuta kuidagi ette. Tants on tema elu lahutamatu osa ning Kaja sõnul on ta tantsust nii läbi imbunud, et ei pea tantsuta maailma isegi võimalikuks. Kaja naudib tantsus kõike: muusikat, helisid, vaikust ja liikumist – nii välimiselt kui ka sisemiselt.

Kaja avastas tantsu enda jaoks juba päris väikesena või avastas hoopis tants Kaja, kes enam teab. Talle meeldis väga telekast igasuguseid tantsusaateid vaadata ning niipea kui muusika mängis, Kaja tantsis. Vanematel ei jäänud Kaja armastus tantsu vastu märkamata ning kui ta sai tantsurühmast soovituse tantsimisega tõsisemalt tegelema hakata, pandi Kaja Tallinna balletikooli. See kõik oli hästi loomulik ja iseenesest mõistetav.

Peale balletikooli lõpetamist asus Kaja tööle rahvusooperisse Estonia ning tantsis Eesti rahvusballeti trupis 22 hooaega.

Alates 2006. aastast tegutseb Kaja ka tantsupedagoogina, õpetades nüüd juba ise noori Tallinna balletikoolis ja ka ETA tantsukoolis. Tantsuõpetajana meeldib talle kõige vähem hindeid panna ning kõige rohkem näha oma õpilasi õnnestumas. Kaja sõnul on südantsoojendav, kui suudad last innustada ja näha, kuidas laps motiveerib ennast tööd tegema ja siis särama lööb.

Kui tantsu õppimine ja õpetamine muutub õpetaja ja õpilase vaheliseks koostööks, mille kaudu mõlemad arenevad ja kasvavad, siis see puudutab hinge. Ja kui näed siis oma õpilast laval säramas ja tantsuga teisi puudutamas, siis see tõeliselt eriline.

Koolitantsu maailma siseneb Kaja aga esimest korda. Kui ta väike oli, siis Koolitantsu veel ei olnud ja vanemaks saades oli juba õpingutega teistmoodi hõivatud. Seda suurem on aga rõõm sellest nüüd osa saada, eriti veel, kuna Kaja on hakanud märkama enda ümber aina rohkem ja rohkem professionaalseid tantsijaid, kes on oma tantsuteed alustanud just Koolitantsul osalemisega.

Žüriiliikme rolli võtab Kaja väga tõsiselt. Hinnangu ja tagasiside andmine kellegi tööle on alati suur vastutus. Kaja läheb festivale vastu suure uudishimuga ega raamista ennast ühegi ootuse või eeldusega. Ta on avatud kõigele, mis noortel pakkuda on ning ootab suure huviga näha Eesti tantsutulevikku.

Kommentaarid

Populaarsed postitused