KOOLITANTS 2020: ESIMENE OFF-PROGRAMM : GALERII

Koolitantsu festivali raames leidis Viljandi kultuuriakadeemias 3. septembril aset esimene Koolitantsu off-programm, kuhu olid osalema oodatud tantsukoolide lavastused.

Koostöös Viljandi tantsunädalaga jõudsid lavale:

* Sütevaka humanitaargümnaasiumi põhikooliõpilaste esituses "Meenuta. Mäleta. Armasta.", koreograaf Mia Orm

* Shate tantsukooli "Kas ilus?", koreograaf Irena Pauku

Lavastused etendusid väljaspool Koolitantsu maakondlikke ja piirkondlikke tantsupäevasid.

"Koolitantsu tantsulavastused ehk off-programm on suunatud tantsukoolidele, kel on huvi ja süvenemist ette võtta pikemad tantsuvormid ning neid ka laiema publikuga jagada," selgitas Koolitantsu peakorraldaja Raido Bergstein. "Koolitantsu kõige tuntum ja suurima osalejate arvuga osa on alati olnud lühivormid tantsupäevadel. Lisaks neile on viimastel aastatel andekatel noortel tantsijatel olnud võimalus osaleda tunnustatud koreograafide käe all Koolitantsu Kompanii ettevõtmistes ning nüüd lisandub neile veel off-programm. Koolitantsul on koht olemas kõikidele tantsuloojatele ja noortele tantsijatele sõltumata eelistatud tantsužanrist ja -vormist. Peamine on julgus oma ideedega möllata, katsetada ja teistelegi kaasa elada," võttis Bergstein kokku festivali uued võimalused.

 

 


 

Toimetaja: Kerttu Kaldoja

Avaldatud ERR-i Menu portaalis: https://menu.err.ee/1134876/galerii-viljandi-tantsunadalal-toimus-koolitantsu-esimene-off-programm

Kommentaarid

Populaarsed postitused