Koolitantsu festivali esimene žürii liige: Ruslan Stepanov!




Ruslan Stepanov on koreograaf ja tantsija, kes oma pika karjääri jooksul on puudutanud ühel või teisel moel igat tantsuhuvilist. Koolitants on Ruslanile väga südamelähedane – aastaid tagasi alustas Ruslan oma tantsuteekonda just Koolitantsu lavalt. Saadud kogemus innustas ja andis vajaliku tõuke astumaks TÜ Viljandi Kultuuriakadeemiasse, kus omandas koreograafi – tantsija – tantsuõpetaja hariduse.

Peale kooli lõpetamist sisenes Ruslan tantsumaailma, töötades Teatris Vanemuine tantsija ja koreograafina. Ruslani tähelepanuväärsemateks töödeks olid tantsulavastused „Reisja“ (2007), „Vaikus“ (2009) ja „Kevade“ (2009) ning suurepärane „Carrrmen!“, mis pärjati ka 2012 Eesti teatri aasta auhindade galal parima tantsulavastuse tiitliga. 2012.aastal asus Ruslan tööle Saksamaale Gerhart­ Hauptmann­ Teatri tantsukompaniisse ning alates 2014.aastast on Ruslan töötanud vabakutselise tantsija ja koreograafina Saksamaal ja Eestis.

Möödunud aasta tõi aga Ruslani Koolitantsu juurde tagasi – Ruslan oli üks Koolitantsu Kompanii koreograafidest ning lavastas koos Maria Goltsmani, Elina Tamme ja Eneli Rüütliga tantsulavastuse „Lendav banaan“. Koostöö Koolitantsu Kompanii noortega tekitas Ruslanis huvi Eesti noorte tantsijate vastu ning kui Koolitantsu meeskonnalt tuli ettepanek tulla Koolitantsu festivali žüriisse, oli Ruslan ilma pikemata nõus. Ruslan ootab festivali suure huviga, et näha, mis Eesti tantsumaastikul täna teoksil on ning mis tänases Koolitantsu maailmas toimub.

Žürii liikme rolli kõrval jätkab Ruslan ka Koolitantsu Kompaniiga. Rõõmustada tasub ka kõigil neil, kes eelmise aasta Koolitantsu Kompanii töötubades osalesid või mingil põhjusel sellest ilma jäid – Ruslan viib ka tänavu ühte Koolitantsu Kompanii töötuba läbi! Kirsiks tordi peal aga esietendub Koolitantsu festivalil Koolitantsu Kompanii noorte esituses Ruslani uhiuus tantsulavastus „Kitš“. Kes teeb, see jõuab!

Kommentaarid

Populaarsed postitused