KOOLITANTS 2019 : TANTS ON SUUREM KUI ELU

Koolitants saab 2019. aastal veerandsajaseks. Veerand sajandit on lapsed ja noored, tantsuõpetajad ja lapsevanemad valmistunud Koolitantsu lavale minema autorite, esinejate, toetajate või kaasaelajatena.

Koolitants on midagi enneolematut ja ainulaadset – see sünnib siin ja praegu. Tuleb pühenduda ja anda endast parim just nüüd. Saal on täis publikut ja kaasaelajaid. Õhus on ootusärevust ja pinget. Siis süttivad tuled, kõlavad esimesed helirütmid ning on aeg alustada tantsuga. See on hetk, milleks oled valmistunud peaaegu terve aasta. Üksi ja koos oma trupiga. See on kooshingamine ja koosolemine. Selles hetkes oleme kõik koos ainult siin, festivali ajal, nii lava taga kui ka lava ees. Sel hetkel on tants suurem kui elu. Koolitants on suhtumine – see on rõõm tantsust, positiivsus, endast ja teistest hoolimine, soov anda endast parim, rõõmustada siis, kui endal läheb hästi, ja siis, kui teised teevad midagi imelist. Olla sada protsenti kohal ja elada kaasa nii omadele kui ka konkurentidele.

Juubeliaastal läheme tagasi meie tantsujuurte juurde. Kutsume juhendajaid ja koreograafe looma tantse, lähtudes tantsus kõige olulisemast – kehast, rääkima kehakeeles. Jätame koju rekvisiidid ja keskendume sellele, et tantsukunst lähtub eelkõige inimesest – tantsijast – laval. Liikumine võimaldab nii palju, nautige seda tundlikkust ja jutustage oma lugusid kehakeeles. Kas lihtsas või keerulises vormis, jäägu teie otsustada, kuid kindlasti huvitavalt.

Kohtumiseni Koolitantsul!

#koolitants
#suuremkuielu
#festival 25


Kommentaarid

Populaarsed postitused