Koolitants 2019 kontsertide ÕHTUJUHT

„Järgmisena on laval tants nimega…!“ Seda lauset teab iga Koolitantsul tantsinud noor ning talle lava tagant ja saalist kaasaelanud juhendaja, sõbrad, vanemad ja tuttavad. See lihtne ja tuttav lause on kui dirigendikepi viibutus, mis paneb orkestri ühes taktis mängima. Just nagu orkestris, ei juhtu ka Koolitantsu laval midagi juhuslikult ja iseenesest, vaid kellegi märguande peale. Õhtujuht, kelle taktikepi all festivali maakondlike tantsupäevade kontserdid kulgevad, on Kadri Toomsalu! 

Kadri Toomsalu

Koolitantsijatele ja festivalipublikule on Kadri juba varasemate festivaliaastatega tuttavaks saanud. Kadri nutikad lahendused ja väiksed vimkad on igas võimalikus vormis nii esinejate kui pealtvaatajate silmad särama löönud. Kuidas Kadri tänavu kontserdijuhi rolli lahendab, on üllatuseks meile kõigile, ent kahtlemata saab see lahendus olema soe, rõõmurohke ja särav! 

Tänavuse festivali kandev mõte on „Tants on suurem kui elu“. Uurisime Kadrilt, mida see mõte tema jaoks tähendab. 
Kadri: „Tants on suurem kui elu, sest tantsu on me ümber rohkemgi, kui me märkame. Tantsupidu on lausa üks eestluse vaatamisväärsusi, ka loomad-linnud tantsivad teineteisele ja tõtt-öelda on looduses – niisamuti meie argipäevas – üldse üks igavene tants ja tagaajamine, alustades elektronide ringtantsuga ümber tuumade ja lõpetades mõtete lõppematu tantsuetendusega. Ükskõik, kas tantsime kord mõne aurukatla ümber, kas vihm esitab aknalaual oma stepptantsu või on see uni, mis varvaskingadel õhtuti me silmalaugudel hiilib, kuid on kindel, et tähed tantsisklevad igal ööl – ja päeval! – üle me peanuppude. Niisiis kui elus juhtubki tekkima mõni sõlm, mis vajab lahti harutamist, tasub endale aru anda, et see on praegu lihtsalt üks puntratants ja tegelikult on elu ikka paras tants ja trall ja nõtke Notke. Me muudkui tantsiskleme ise hoogu märkamata läbi elu. Ja elu tantsib meis. Kogu aeg.


Kohtumiseni festivalil!
Tants on suurem kui elu!

Kommentaarid

Populaarsed postitused