Koolitants 2019: finaalkontsertide žüriid


FESTIVALI KOOLITANTS 2019 FINAALKONTSERTIDE ŽÜRIID


Lastetantsude (algklasside vanuseaste), kooli ning eesti ja rahvaste tantsude žanrite kontserdil tunnustab laureaate ja nominente žürii järgmises koosseisus: 


Marge Ehrenbusch, Kaja Lindal,  Kadi Aare, Triinu Upkin, Kai Valtna, Maria Uppin, Jaana Reinikka, Claire Marshall, Imogen Weatherly, Ly Berishvili ha  Kaja Kreitzberg

Show- ja kaasaegsete tantsude kontserdil tunnustab laureaate ja nominente žürii järgmises kooseisus: 

Marge Ehrenbusch, Kaja Lindal,  Kadi Aare, Triinu Upkin, Kai Valtna, Maria Uppin, Jaana Reinikka, Claire Marshall, Imogen Weatherly, Kristjan Kurm, Argo Liik, Allar Valge, Ly Berishvili ja Keiu Virro

Lastetantsude (mudilaste vanuseaste), tänava- ja jazz-tantsude kontserdil tunnustab laureaate ja nominente žürii järgmises koosseisus

Marge Ehrenbusch, Kaja Lindal,  Kadi Aare, Triinu Upkin, Kai Valtna, Maria Uppin, Jaana Reinikka, Claire Marshall, Imogen Weatherly, Kristjan Kurm, Jüri Nael, Giacomo Veronesi, Raho Aadla, Keiu Virro, Oksana Tralla ja Marek Vetik

SAAGEM ŽÜRII LIIKMETEGA KA PISUT LÄHEMALT TUTTAVAKS:

Marge Ehrenbusch on tantsuõpetaja, koreograaf ja Koolitantsu peakorraldaja aastatel 2005–2008.

Kaja Lindal leiab vabakutselise koreograafi ja esinejana inspiratsiooni päriselt juhtunud olukordadest. Liigutuste isikupära ja tantsijate süvenemisoskus on miski, milleta Kaja tantsu ette ei kujuta.

Kadi Aare on koreograaf ja tantsuõpetaja, kel on suur huvi audiovisuaalse loomingu vastu. Koolitantsu Kompanii "Ärka üles" ja juubeliaasta festivali videokujundus on samuti Kadi kaaslooming.

Triinu Upkin on tantsusemiootik, Eesti Rahvusballeti artist, koreograaf ja Eesti Balletiliidu juht.

Kai Valtna räägib rohkem, kui teeb – Viljandi Kultuuriakadeemia tantsukunsti programmijuhina ja tantsuteooria õppejõuna. Koolitantsu noortelt tantsijatelt ootab ta hulle ideid, julgust ja vabadust.

Maria Uppin tantsib, õpetab ja loob erinevates tantsužanrites – eesti tantsus, kaasaegses tantsus, show-tantsus. Veel on ta tantsuansambel Lee kunstiline juht ning moderntantsu ja jooga õpetaja.

Jaana Reinikka on tantsu õpetanud alates paarikümne aasta tagusest ajast, mil ta Londonis Central School of Ballet’ lõpetas. Täna on ta Soome Tantsuõpetajate Liidu üks eestvedajaid.

Claire Marshall on Cornwalli maapiirkondade etenduskunstide võrgustiku Carn to Cove’i tantsuprogrammi koostaja. Tema eestvedamisel toimuvad igal aastal kümned professionaalsed tantsuetendused väikestes küla- ja rahvamajades Edela-Inglismaal.

Imogen Weatherly on Carn to Cove’i tantsuprogrammi kommunikatsioonijuht. Tema ülesandeks on leida kõigist piirkonnas tuuritavatest tantsuetendustest see kõige olulisem iva ning seda vahval ja arusaadaval moel inimestele seletada. Aastatepikkune töökogemus tantsija ja tantsuõpetajana tuleb siin ainult kasuks.

Ly Berishvili on tantsuõpetaja ja koreograaf. Ta suudab kõik inimesed tantsima panna ning innustada neid laval olles igat hetke nautima.

Kaja Kreitzberg on endine Eesti Rahvusballeti artist ning tänane Tallinna Balletikooli pedagoog. Oma põhjalikke teadmisi tantsust ja selle õpetamisest on ta jaganud ka Koolitantsu maakondlike tantsupäevade žüriis.

Kristjan Kurm on suur mõtleja. Ta on koos kaasteelistega välja mõelnud, arendanud Eesti Tantsuagentuuri, Koolitantsu, revüüteatrit Starlight Cabaret ja päris mitut tantsuvaldkonna erialaliitu. Tantsupidude loomemeeskonnas on Kristjan samuti olnud. Mida ta teinud ei ole?

Argo Liik teeb kõike ainult kirega. Niimoodi on ta juba 15 aastat show-programme ja -koreograafiaid loonud, tantsinud koos Tanjaga Eurovisioonil, osalenud Fine5 Tantsuteatri lavastustes ning telesaates "Su nägu kõlab tuttavalt". Argo on muideks ka Koolitantsu Kompanii "Esimese lennu" üks koreograafidest.  

Allar Valge on juba pisikesest peale koolitantsuinimene olnud. Kõrgharitud koreograafina ootab ta nüüd festivalilt hoopis uut kogemust žüriiliikme mätta otsast. 

Keiu Virro on semiootikaharidusega kultuuriajakirjanik. Tantsuliste tegemiste vastu tunneb ta suurt huvi ning tema sulest ilmub alatasa kirjutisi tantsuinimestest ja -töödest.

Jüri Nael on paarkümmend aastat tagasi ise Koolitantsu peakorraldaja olnud. Ta on loonud koreograafiaid paljudele maailmakuulsatele muusikalidele väga erinevates riikides ning õpetab nüüd etenduskunste ja füüsilist teatrit.

Giacomo Veronesi on Saksamaal elav Itaalia lavastaja, kelle tööd põhinevad lõputul uudishimul inimloomuse vastu.

Raho Aadla on tantsukunstnik ja tantsuõpetaja. Loob ja mõtleb, tantsib ja õpetab. Juubelihooajal oli Raho ka maakondlike tantsupäevade žürii liige.

Oksana Tralla on tantsija, koreograaf ja tantsuõpetaja. Ta on tegutsenud nii klassikalise kui ka kaasaegse tantsuteatri maastikul ning tantsinud pikka aega Eesti Rahvusballetis. Hetkel on Oksana Tallinna Ülikooli Balti Filmi- ja Meediakooli koreograafia õppekavade kuraator ning balleti ja kompositsiooni õppejõud.  

Marek Vetik on kahekümneaastase kogemusega tänavatantsija ja enam kui kümneaastase kogemusega tantsuõpetaja ning koreograaf. Korraldaja, meister ja osaleja. Tänavatantsus on tema lemmikuteks breaking, house ja experimental, kuid muidugi ei ütle ta ära ka muust heast ja paremast tantsust.


TANTS ON SUUREM KUI ELU!

Kommentaarid

Populaarsed postitused