Koolitantsu Kompanii läks Koolitantsu Suvekooli!



Tähelepanu, tähelepanu! Kääriku Puhke- ja Spordikeskusest on saanud Kääriku Tantsukeskus! Kuidas nii?! Väga lihtsalt: 2.-9.augustini toimub Käärikul Koolitantsu Suvekool!

Koolitantsu Suvekoolist võtavad osa 64 noort tantsijat (Koolitantsu Kompanii), kes valiti välja kevadel toimunud Koolitants 2015 tantsupäevadel, mis on kõikidel tänavusel Koolitantsul osalejatel veel kindlasti eredalt meeles. Erinevates tantsutöötubades osalenud noored igast Eestimaa nurgast said ühe uudse ja ägeda kogemuse võrra rikkamaks.
 

Koolitantsu Suvekooli on tantsijad kokku tulnud selleks, et ettevalmistada Koolitantsu tantsulavastus, mis sügisel mööda Eestit tuuritama hakkab. "Koolitantsu Suvekooli näol on tegemist intensiivse prooviperioodiga, mille jooksul õpitakse ära Koolitantsu lavastuse koreograafia," kirjeldab Suvekooli Koolitants 2015 meeskonna juht Raido Bergstein, "Suvekooli lõpuks saavad tantsijad Koolitantsu lavastuse tantsusammud selgeks. See tähendab, et Koolitantsu Suvekooli sisuks on tants, tants ja veelkord tants. Tantsusamme õpitakse iga päev, hommikust õhtuni."  
 
Koolitants 2015 koreograafid Argo Liik, Liisa Laine, Olga Privis ja Tuomo Railo, kes kõik on tantsijatele juba Koolitantsu tantsupäevadest tuttavad, on lavastuse kondikava juba ettevalmistanud. Sellele vaatamata on ruumi jäetud ka improvisatsioonile ja kohapealsetele mõttevälgatustele. Viimased detailid loksutatakse paika sügisel enne esietenduse toimumist.

Mis järjekorras ja kuidas täpselt Suvekoolis proovid toimuma hakkavad, antakse tantsijatele teada kohapeal. Teada on, et kevadel tantsupäevadel tehtud tantsustiili valikut hoitakse Suvekoolis au sees. Seega, kes sai edasi vastavalt show- ja tänavatantsude, estraaditantsu, vabatantsu või eesti teemalise tantsu žanrist, saab selle žanriga Suvekoolis edasi tegeleda. Teada on ka see, et tantsijad peavad olema valmis õppima ka kõiki teisi stiile – Liisal võib Eesti teemaliste tantsude töötoas tulla mõte kasutada show- ja tänavatantsude noori, Tuomol võib vabatantsus vaja minna estraaditantsude tantsijaid või vastupidi. :) Koreograafidel ideedest puudust ei ole. Lisaks tuleb igaühel selgeks saada nii mõnigi number, mida esitavad kõik Suvekoolis osalejad koos. 

 
Koolitantsu Kompanii nende ees seisvat ülesannet keeruliseks ega raskeks ei pea. Tantsijate motoks on sõbralikkus, abivalmidus ja tolerantsus ning kandvaks jõuks tantsurõõm.
 
Koolitantsu Suvekoolis valmivat Koolitants 2015 tantsulavastust Koolitantsu Kompanii esituses saab näha juba septembris. Lavastus esietendub juba 27.septembril Salme Kultuurikeskuses. Etendust saab näha ka 02.oktoobril Jõhvi Kontserdimajas ja 03.oktoobril Tartus Vanemuise teatris.
 

Soovime kõigile Suvekoolis osalejatele jõudu ja kestvat tantsurõõmu! Tantsigem koos!

Koolitantsu Kompanii Kääriku Puhke-ja Spordikeskuses! Ennenägematu tantsulavastuse proovid on alanud!

Kommentaarid

Populaarsed postitused