Saame tuttavaks: viks ja viisakas Argo Liik


Koolitantsu show- ja tänavatantsu kategoorias juhatab sel aastal vägesid suurepärane tantsija ja koreograaf Argo Liik. On viimane aeg saada lähemalt tuttavaks. Kellega on tegu?

  Argo ja tants

 
Argo Liik
   Argo ütleb enda iseloomustuseks ilma pikemata: "Maapoiss Lihulast." Täienduseks veel nii palju, et tegemist on suhteliselt konkreetse inimesega, kes püüab oma tegemistes täpne olla ning annab endast alati 100%. "Kasvatatud on mind pigem kohusetundlikuks ning viisakaks ehk lühidalt öeldes: viks ja viisakas", kirjeldab ennast Argo.
  Uurides, kuidas Argo tantsuni jõudis, selgub, et tantsupisikuga nakatus Argo juba 6-aastaselt, mil hakkas tegelema võistlustantsuga. Võistlustantsu kõrvale tuli hiljem ka rahvatants ning põhikoolis hakkas Argo koos klassivendadega juba ise tantse välja mõtlema. "Meil oli oma klassis 4 kutti, kellega koos panime kokku tantsutrupi nimega "Rude Guys". Valmistasime ise koreograafiat ja esinesime. Päris vahva oli, " meenutab Argo.  
   Et tants on olnud alates lapsepõlvest Argo elu lahutamatu osa, ei pea Argo tantsimist ei raskeks ega keeruliseks. "Keerulised on asjad siis, kui mõtleme need keeruliseks. Ükski mägi ei ole ületamatu. On olemas takistused ja on olemas lahendused, " ütleb Argo. "Küll aga võib just nende lahenduste leidmine vahel keeruline olla", lisab ta naerdes. Tantsus peab Argo kõige tähtsamaks tantsija oskust end kehakeele abil väljendada. "Keha liikumine on meie keel- tantsija suhtleb kasutades oma keha. Ükskõik, mis stiiliga keegi ka ei tegeleks - see peab teisi inimesi kõnetama." 
2005.aastal lõpetas Argo Tallinna Ülikooli koreograaf-tantsijana ning on end peale seda tõestanud mõlemas valdkonnas. Argol on aukartust äratav kogemustepagas nii tantsijana kui koreograafina. Juba pikka aega on need kaks käinud Argol käsikäes, aga mida aeg edasi, seda enam kisub Argot pigem koreograafia poole. "Võibolla on mul tekkinud midagi, mida teistele jagada, õpetada, öelda", ütleb Argo muheledes.

Argo ja Koolitants

Tantsijana ega juhendajana Argo Koolitantsul osalenud ei ole, küll aga on olnud Koolitantsul žüriiliiikmena, mis oli Argo sõnul väga vahva kogemus. Sel aastal on Argo aga hoopis uues rollis: show- ja tänavatantsude koreograaf. Küsimusele, mis Koolitants 2015 show- ja tänavatantsude töötoas osalejaid ees ootab, vastab Argo naerdes: „Palju fun'i, tantsu, higi, energiat!“ Lisaks soovib Argo, et kõik, kes show- ja tänavatantsude töötuppa tulevad, ei seaks end kindlatesse piiridesse - ei mõtleks, et olen tantsinud seda ja ainult seda oskan teha. „Kõigis meis on olemas see särav ja põnev isikupära, mis võiks päeva lõpuks ka särama lüüa. Tulge ja olge iseendid- see on kõige suurem väljakutse kõigile - ka minule,“ julgustab Argo kõiki Koolitantsul osalejaid.
Uurisime Argolt ka, et kui ta ise oleks tantsija siis millise kategooria ta ise valiks tänavusel Koolitantsul ning millist kõige enam pelgaks?  „Loomulikult show- ja tänavatantsu ja loomulikult show- ja tänavatantsu,“ vastas Argo naerdes.

Argo ja tantsumaalim

Sinu eeskuju(d)?

„Eeskuju vist pole päris õige sõna, aga on inimesed, kelle tegemisi jälgin ja kuulan, mis neil öelda on. Nimekiri on muidugi lõputu ja kedagi esile tõsta on päris raske, aga: Rene Nõmmik, BOE (iga-aastane hip-hop ja breigi võistlus - üritus, mida üritan alati vaatamas käia), Külli Roosna, Mia Michaels, Marty Kudelka, Brian Friedman, Bounce Streetdance Co jt.“ 

Sinu lemmik tantsustiil?

„Pop-jazz. …Siinkohal peaksin vist natukene lahti seletama, mis see minu jaoks tähendab. Pop-jazz läbi minu silmade on hip-hop’i erinevate vormide ja jazz tantsu erinevate vormide miksimine üheks kindlaks vormiks. Kindlasti on sellele ka muid, erinevaid seletusi ja keegi kindlasti vaidleb mulle vastu, aga, nagu ma ütlesin - läbi minu silmade.“

Millise laulja taustatantsijaks sa silma pilgutamata läheks? 

„No iga maailmaklassi laulja seljataga oleks super olla, aga minu lemmik on Justin Timberlake.„

Tantsuvideo, mis on nii eriline, et võid jäädagi seda vaatama?  

"Brändi Diesel reklaamvideo A-Z of Dance. Võin seda lõputult vaadata!" 





KOHTUMISENI KOOLITANTSUL! KOHTUMISENI SHOW-JA TÄNAVATANTSUDE TÖÖTOAS!

Kommentaarid

Postita kommentaar

Populaarsed postitused